Integralne zemičke
Sastojci | Količina |
mlako mleko ili voda | 250 ml |
šećer | 1 kašika |
suvi kvasac | 1 kesica |
so | 1 kašičica |
mast | 1 kašika |
brašno integralno | 250 g |
brašno belo | 250 g |
Za premaz | |
jaja | 1 |
susam | malo |
Kako pripremiti
- U mlakoj vodi razmutiti kvasac, pa dodati kašiku šećera i kašiku brašna.
- Kada kvasac nadođe, dodati brašno i omekšalu mast i so, pa umesiti glatko testo i ostaviti pola sata da narasta.
- Potom testo izručiti na dasku i podeliti na 10 delova. Svaki deo oblikovati u loptu i ostaviti ih pokrivene 20-ak minuta da odmaraju.
- Potom ih opet premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
Foto (recepti.zena.blic.rs) |
Izvor recepti.zena.blic.rs
Nema komentara