Header Ads

Header ADS

Integralne zemičke

SastojciKoličina
mlako mleko ili voda250 ml
šećer1 kašika
suvi kvasac1 kesica
so1 kašičica
mast1 kašika
brašno integralno250 g
brašno belo250 g
Za premaz
jaja1
susammalo

Kako pripremiti

  • U mlakoj vodi razmutiti kvasac, pa dodati kašiku šećera i kašiku brašna.
  • Kada kvasac nadođe, dodati brašno i omekšalu mast i so, pa umesiti glatko testo i ostaviti pola sata da narasta.
  • Potom testo izručiti na dasku i podeliti na 10 delova. Svaki deo oblikovati u loptu i ostaviti ih pokrivene 20-ak minuta da odmaraju.
  • Svaku lopticu razviti oklagijom u krug, pa tako razvijene krugove poređati u pleh postavljen papirom za pečenje. Krugove premazati umućenim jajetom i ostaviti 30 minuta.
  • Potom ih opet premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
Foto (recepti.zena.blic.rs)


Izvor recepti.zena.blic.rs

Nema komentara

Autor slika teme: i-bob. Pokreće Blogger.